Welke landen veranderen naar een geel reisadvies?

landen veranderen geel reisadvies

De zomervakantie komt steeds dichterbij en we staan te popelen om te kunnen reizen. Ondanks dat je makkelijk een vakantie binnen Europa kunt boeken, wachten sommige reizigers af tot de reisadviezen veranderen naar geel. In deze blog lees jij precies wat het gele reisadvies inhoudt en welke landen momenteel een geel reisadvies hebben. Start direct met lezen en komt te weten welke landen veranderen naar een geel reisadvies.

Wat zegt een geel reisadvies?

De reisadviezen hebben altijd al bestaan om reizigers op de hoogte te brengen over de situatie in een bepaald gebied. Zo weet je of het veilig is om af te reizen naar een bepaald gebied. Tegenwoordig zijn deze adviezen meer op de voorgrond gekomen vanwege de pandemie. In totaal zijn er vier soorten reisadviezen: groen, geel, oranje en rood. Bij een groen reisadvies is het veilig om te reizen en bij een rood reisadvies is er sprake van een levensbedreigende situatie.

Bij een geel reisadvies zijn er enkele maatregelen getroffen, maar het is nog wel veilig genoeg om te reizen. Wel zegt dit reisadvies vaak wel om goed op te letten tijdens het reizen. De meeste landen hebben momenteel een oranje reisadvies. Dit wil zeggen dat er verschillende maatregelen zijn getroffen om de veiligheid te waarborgen. Wil je op reis aan een gebied met een oranje reisadvies? Dan moet jij bij zowel de heen- als terugreis een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Ook moet jij verplicht in een 10-daagse quarantaine bij terugkomst.

Wil jij meer lezen informatie over ons claimproces? Lees onze volgende pagina met extra informatie over het claimen via Claim Rebels

Welke maatregelen gelden er bij een geel reisadvies?

Bij een geel reisadvies zijn er vaak maatregelen getroffen in een land van bestemming. Dit is vaak gedaan om de veiligheid in het land te bewaren. Zo zijn er bijvoorbeeld winkels, horeca en theaters dicht. Wel is dit volledig afhankelijk van het desbetreffende land. Nederland kan dus aangeven dat er bepaalde maatregelen zijn getroffen, maar heeft er geen invloed op hoe deze maatregelen eruitzien. Wil je op reis naar een land met een geel reisadvies? Dan hoef je als reizigers minder zaken te regelen dan bij een land met een oranje reisadvies. Het verschil tussen de twee adviezen bestaan uit:

  • Bij een land met geel reisadvies hoef je slechts op de heenweg een negatieve PCR-test aan te tonen.
  • Heb je gereisd in een land met een geel reisadvies? Dan hoef je bij terugkomst niet in een 10-daagse quarantaine.

Dit zijn de landen die veranderen naar een geel reisadvies

De situatie m.b.t. het coronavirus gaat steeds de betere kant op. Daarvoor zijn er verschillende landen die vanuit de overheid een geel of zelfs groen reisadvies hebben ontvangen en veranderen. De landen met een geel reisadvies zijn:

  • Finland
  • Ierland
  • Malta
  • Portugal
  • De Noord-Egeïsche eilanden
  • De Zuid-Egeïsche eilanden
  • De Ionische eilanden de Balearen
  • Canarische eilanden
  • Aruba
  • Curaçao
  • Sint Maarten
  • Rwanda
  • Thailand

Dit zijn de gebieden met een groen reisadvies:

  • Saba
  • Sint Eustatius

Gelden in deze landen dezelfde maatregelen als in Nederland?

In Nederland hebben er in de afgelopen weken een aantal versoepelingen plaatsgevonden. Als deze trend zich doortrekt, zullen er nog meer versoepelingen plaatsvinden. Zoals eerder vernoemd zijn er enkele landen die een geel reisadvies hebben gekregen. Toch moet je als reiziger rekening houden met een aantal zaken. Het kan namelijk voorkomen dat er een inreisverbod geldt waardoor je alsnog niet kan reizen naar dit gebied. Daarnaast kunnen er in dit land andere maatregelen zijn getroffen dan in Nederland waardoor er wellicht tijdens je vakantie of reis niet veel mogelijk is. Hier moet jij als reiziger rekening mee houden tijdens het boeken van de reis.

Hoe werkt het claimen via Claim Rebels?

Krijg jij tijdens je vlucht te maken met een vertraging, overboeking of een annulering? Dan kan jij een claim indienen. Het claimen via Claim Rebels verloopt in drie eenvoudige stappen. Allereerst neem je contact met ons op als er sprake was van een vertraging, annulering of overboekte vlucht. Vervolgens lever jij de vluchtgegevens en jouw persoonlijke gegevens bij ons aan via het formulier. Vanaf dit moment hoef jij niets meer te doen. Wij handelen het af met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Als de claim succesvol is afgehandeld, betaal jij ons een fee en wordt het bedrag op jouw rekening gestort. Bij twijfel of je recht hebt op financiële compensatie kan je altijd contact met ons opnemen.

Wist je dat je ook oude claims kan indienen voor zowel particuliere als zakelijke reizen? Heb jij in het verleden te maken gehad met vertragingen, annuleringen en overboekingen? Dien dan alsnog via deze link jouw claim in en wij zoeken uit of je recht hebt op een vergoeding. Meer lezen over het indienen van een Corona-voucher? Dat kan via de volgende pagina.

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor jouw rechten? Volg ons op social media, meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share this post

Aanverwante blogs

Nieuwsbrief

Wij staan voor transparantie, rechtvaardigheid en efficientie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van zijn/haar rechten en weet wat voor diensten wij aanbieden en waarom. Wij bepalen niet de wet, maar wij helpen jou wel te krijgen waar je volgens de wet recht op hebt.